Specialist in multichannel customer service
Garden Interiors customer service

Garden Interiors

Multichannel customer service

Garden Interiors een online en offline retailer in tuinmeubelen. Ondernemers die veel waarde hechten aan de customer journey van hun klanten en het bieden van een professionele customer service.

”1850 Contact Center echt een aanraden! Het bedrijf denkt met je mee en reageert altijd snel op kleine vragen of aanpassingen. We werken nu 3 jaar samen en hebben hoogstens 3 keer gehad dat we niet bereikbaar waren. Voor de rest zijn we altijd 365 dagen per jaar en 14 uur per dag bereikbaar geweest. Voor een bedrijf die goeie service wil leveren en altijd bereikbaar wil zijn met een korte wachttijd, dan is 1850 Contact Center de oplossing. – Engel Mutz”
Garden Interiors
Engel Mutz

Garden Interiors

Optimaal genieten van het buitenleven

Optimaal genieten van het buitenleven, dat is waar ze bij Garden Interiors in gespecialiseerd zijn. Bij Garden Interiors hebben ze een passie voor buitenleven en tuinmeubels. Bij Garden Interiors vindt u alles voor een mooie, verzorgde en lekker zittende tuin tegen scherpe prijzen.

Garden Interiors heeft Shop-in-Shops. Hierdoor kunt u de tuinmeubelen zelf beoordelen op bijvoorbeeld kwaliteit en/of zitcomfort. Op meerdere locaties in Nederland onze meest verkochte producten bekijken en uitproberen.

Garden Interiors heeft een groot assortiment A-merken maar importeren ook zelf een gedeelte van de collectie. Hierdoor kunnen we altijd de laagste prijs hanteren en zijn de tuinmeubelen altijd ruim op voorraad. U kunt rekenen op een uitstekende service, zowel voor als na de aanschaf van uw meubelen.

Garden interior klantenservice

In December 2019 is Garden Interiors in ons portfolio gekomen. Zij maken gebruik van onze dienstverlening voor telefonie het hele jaar door maar beleven de piek in de periode van maart tot en met oktober. Hiermee zijn zij echt een seizoensgebonden klant, in het hoogseizoen kan het soms oplopen tot 130 telefoontjes per week.

Naomi Verheij
‘’De oprichters van Garden Interiors zijn echte ondernemers en laten dus graag hun klantenservice over aan de expert. Met altijd advies op de achtergrond blijven ze wel betrokken.’’

Onze aanpak

Stap 1

Onze specialisten doen de KANAAL-analyse. Met deze analyse brengen we in kaart hoe de klant met uw bedrijf in contact kan komen.

Stap 2

Onze specialisten maken graag kennis met uw bedrijf en koppeling met uw systemen. Wij stellen samen het plan van aanpak op en de training.

Stap 3

U krijgt toegang tot uw rapportage en onze kwaliteit meetmomenten. Zo heeft u altijd toegang tot de contactmomenten met uw bedrijf.

Waarom Contact4You

Contact4You home
Garden Interiors
Garden Interiors customer service